دکتر علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تأخیر در عدم برگزاری کمیته اجرایی کنکور برای رسیدگی به جزئیات طرح حذف کنکور افزود: قانون حذف کنکور در سال 1390 در آبان ماه تصویب شد اما بر خلاف قوانین چندین ماه طول کشید تا توسط دولت ابلاغ شود. بالاخره این قانون اواخر اسفند ماه پس از 4 ماه تأخیر توسط دولت به دستگاههای اجرایی ذیربط ابلاغ شد که این موضوع موجب تأخیر در برگزاری کمیته و بررسی جزییات قانون حذف کنکور شد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم گفت: از سوی دیگر مجلس در قانون وزیر علوم را به عنوان رئیس کمیته اجرایی کنکور مشخص کرده است بنابراین وی باید کار دعوت و هماهنگی را برای تشکیل جلسات کمیته انجام دهد.
وی اظهار داشت: پس از تعطیلات سال جدید در فرودین ماه 87 وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور طی جلسه ای در کمیسیون، نحوه کار و هماهنگیهای لازم را درباره کنکور 87 که 15 درصد قبولی داوطلبان را به سوابق تحصیلی اختصاص می دهد، مورد بررسی قرار دادند.
عباسپور ادامه داد: نتیجه این جلسه این بود که دو وزارتخانه تلاش کنند کد ملی را در فرایند کنکور به جای کد دانش آموزی در نظر بگیرند.
وی گفت: در آخرین جلسه کمیسیون با اعضای این کمیته نیز مقرر شد کمیته هر چه زودتر فعال شود و جلسات به ریاست وزیر علوم به طور مسمتر برگزار شود.
عباسپور افزود: همچنین در جلسه دیگری که کمیسیون آموزش با مسئولین آموزش و پرورش داشت بر اینکه بار عمده قانون حذف کنکور بر دوش آموزش و پرورش است و باید در برگزاری امتحانات سراسری پایه دوم دبیرستان و پیش دانشگاهی تلاش کنند نیز تأکید شد.
به گزارش مهر، کلیات حذف کنکور مبنی بر حذف کنکور در پایان سال اول برنامه پنج ساله در آبان 1386 توسط مجلس بررسی و به تصویب رسید اما مقرر شد جزئیات اجرای این طرح و چگونگی نحوه پذیرش دانشجو در آینده توسط کمیته سیاستگذاری کنکور مشخص شود.
نمایندگان مجلس هفتم در آستانه تصویب این قانون اعلام کرده بودند که جزئیات این طرح و نحوه به اجرا در آمدن آن پس از قانونگذاری و به تصویب رسیدن کلیات طرح توسط کمیته سیاستگذاری کنکور تعیین می شود.
کمیته مسئول بررسی این جزییات متشکل از وزرای آموزش و پرورش، علوم و بهداشت، رئیس دانشگاه آزاد و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و قرار است این کمیته نحوه پذیرش و تأثیر سوابق تحصیلی افرادی که پیش از تصویب این طرح دیپلم خود را گرفته اند را مشخص کند.
همچنین ایجاد فرصت و ارائه راهکار برای اینکه دانش آموزان در مقاطع مختلف فرصت جبران داشته باشند نیز در دستور کار این کمیته باید قرار گیرد.
با در نظر گرفتن این موضوع که تا زمان اجرای قانون حذف کنکور در حدود 2 سال دیگر بیشتر باقی نمانده است، هنوز ابهامات و سئوالات بسیاری در زمینه چگونه به اجرا درآمدن این قانون مطرح می شود که مسئولین تمامی این سئوالات و ابهامات را به کمیته 5 نفره کنکور موکول می کنند. کمیته ای که از زمان تصویب قانون تاکنون حتی یک بار نیز به صورت رسمی تشکیل جلسه نداده و مصوبات و تصمیمات آن برای حل ابهامات اطلاع رسانی نشده است.
حدود 2 سال دیگر تا زمان اجرای قانون حذف کنکور بیشتر باقی نمانده اما هنوز ابهامات بسیاری در زمینه اجرای آن وجود دارد که مسئولین تمامی این ابهامات را به کمیته 5 نفره کنکور موکول می کنند. کمیته ای که از زمان تصویب قانون تاکنون حتی یک بار به صورت رسمی تشکیل نشده است.
نظر شما